Herfst in kleur.

We hebben allemaal gemerkt hoe de herfst zich stilaan meester maakt. Als we ‘s ochtends de deur achter ons dicht trekken, doen we dat niet meer in T-shirt maar dragen we een warme jas of trui.
De dagen worden korter en de nachten zijn koud.
Maar wij zijn lang niet de enigen die de herfst voelen komen.
Onze bonsai hebben het signaal van moeder natuur tot in de wortels ontvangen. Vanaf nu gaat de temperatuur enkel nog bergaf. Ze bereiden zich voor op een diepe rust tijdens de koude winter.

Bij deze voorbereiding halen de bomen hun laatste energie uit de bladeren en leggen ze de sapstroom stil. Dit afsterven van het blad gaat vaak gepaard met een pracht aan kleuren. Soorten als de Acer, Larix en Fagus zijn zeker de moeite waard. Zij toveren een waar kleurenpallet tevoorschijn in jouw collectie.

Ben jij nog op zoek naar een soort die jouw collectie kleur geeft in de herfst? Hou dan ook zeker de bomen van parken en bossen in de gaten. Zij staan nu in vol ornaat en kunnen je mooie ideeën opbrengen. Bij Bonsai Studio staan we je ook graag bij in je zoektocht naar die ene boom. Laat dus zeker wat van je horen!

Herfstkleuren in een Japanse bonsai tuin
Schuiven naar boven