Bonsai Studio

Over ons

Een kleine Ulmus is waar het voor mij allemaal mee begon. De arme rakker hield het zoals menig eerste bonsai niet lang vol. Hij was wel mijn trigger om verder op zoek te gaan naar waar het mis liep. Destijds (ik spreek over anno 2000) bevatte internet nog niet veel info over bonsai en trok ik naar de bibliotheek op zoek naar info. Daar heb ik het boek van Harry Tomlinson gevonden. Het is dat boek en de vele foto’s die mij hebben aangezet om me te verdiepen.

Gedurende enkele jaren kon ik via boeken nieuwe kennis vergaren. Langzamerhand kreeg internet een grotere rol en ook daar kon mijn kennis van bonsai een graantje van meepikken. Toch kwam ik via zelfstudie op een limiet en ging ik op zoek naar meer.

De Mechelse Bonsai Club bracht hier het antwoord op mijn verlangen. Een organisatie die mensen samenbrengt om rond dezelfde interesse te werken. De maandelijkse vergaderingen werkten als een ware verrijking.

Echte bonsai shops liggen niet dik bezaaid. Ik startte een shop in bijberoep en werd zo de huisleverancier van onze club. Bonsai Studio was geboren. Omdat ik niet enkel leden van de club wilde bereiken startte ik deze website op. Op die manier kwam ik tot een groter publiek om mijn passie voor de hobby mee te delen.

Het is de ambitie van Bonsai Studio om mensen aan te tonen dat bonsai niet zo moeilijk is als men vaak denkt. Via cursussen deel ik mijn kennis en breng ik mensen met deze passie bij elkaar.

Breng ons een bezoek

Bezoek enkel op afspraak

Heb je een vraag?

Stuur een bericht, we helpen je graag verder.

Schuiven naar boven