Bonsai op honeymoon

Sommigen onder de lezers weten het misschien al, maar onlangs zijn mijn vrouw en ik in het huwelijksbootje gestapt.  Uiteraard werd deze mooie dag gevolgd door een pracht van een huwelijksreis. En laat het nu die huwelijksreis zijn, waar deze post over gaat.

Telkens wanneer ik op reis ben, hou ik de natuur goed in de gaten.
Daar vind je oneindig veel inspiratie voor je volgende bonsai. En een prospectie naar eventuele bonsai shops in de buurt wordt ook altijd voorzien. Maar deze reis was anders, deze reis was speciaal voor mijn vrouw en mij. Geen prospectie naar bonsai shops dus. Al heb ik mij op het vliegtuig luidop afgevraagd of er veel shops zouden zijn in dat land.

Alsof het lot ermee gemoeid was komen wij in de laatste dagen van ons verblijf voorbij een shop en om het nog mooier te maken lag die op slechts enkele kilometer van ons hotel. Er was geen ontsnappen aan, die moesten we bezoeken.

P&B Horticultura is een tree nursery in het stadje Malinska op het Eiland Krk, dat bij Kroatië hoort. Ik heb daar gepraat met Petar, een vriendelijke man met een zwak voor bonsai. Petar heeft zijn eigen cultivar op de Pinus Nigra gemaakt, de Pinus Nigra ‘Lara’, genaamd naar zijn dochter. Deze cultivar maakt van nature kortere naalden en fijnere vertakking, ideaal voor bonsai dus! Petar heeft ook een eigen bonsai tentoonstelling die je voor enkele Kuna kan  bezoeken en ik beloof je dat het de moeite is!

Ik heb een kijkje achter de schermen gekregen van zijn kwekerij.
Daar heb ik onder andere geleerd dat van 1 kegel 10-tallen zaden komen die ze allemaal uitzaaien. Daarvan komen slecht enkele zaden ook uit. Een opbrengst van ongeveer 10%. Uiteraard kon ik mij niet weerhouden om enkele shohin aan te kopen 😉 Geniet alvast mee van de pracht van de Pinus Nigra ‘Lara’ in deze galerij. Mocht je interesse hebben om zelf een Pinus Nigra ‘Lara’ aan te schaffen, bij Bonsai Studio hebben wij een reeks beschikbaar!

Schuiven naar boven